17 Feb 2015

Follow me to Little Venice, Mykonos

            All rights reserved for the published  images. Approval needed to use.    


                        


             Dupa cateva zile petrecute in Atena, am ajuns pentru a doua oara in Mykonos, sau numitul paradis al distractiei. 
Ca de altfel mai toate insulele Greciei, insula Mykonos are propria ei magie si traditie.
         Imediat ce am coborat de pe vapor in Mykonos, am mers direct la Caprice Bar Mykonos pentru un superb cocktail si un apus cum numai Little Venice Mykonos iti poate oferi. Little Venice este o zona foarte chic in care casele au zidul exterior in apa si pe unde s-a amenajat o zona ingusta de promenada. 
Caprice of Mykonos

Caprice of Mykonos

Caprice of Mykonos

Am petrecut patru zile in Mykonos. Mancarea delicioasa ca de fiecare data, nu ne-a dezamagit asteptarile. Restaurantul Bonatsa din Platis Gialos este unul din preferatele mele. Lady Anna are intotdeauna grija de noi.  Nici  Sea Satin Caprice Mykonos si Solymar nu au fost mai prejos, petrecerile incepand devreme la pranz si dureaza pana tarziu. Trebuie precizat ca fiecare insula a Greciei are propriul still arhitectural cat si propriile retete de bucate. Niciodata nu ai sa mananci acelasi fel de mancare preparat pe doua insule.  


Un alt 'must' pe lista vizitei in Mykonos trebuie adaugat JackieO' Bar situat deasupra plajei Paradise.
Este un Pool Party Bar cu un design exclusiv ca de altfel toata insula Mykonos, referindu-ma la design interior.  Dincolo de casele albe cu obloanele albastre, elementele specifice acestei insule sunt morile de vant, care in vremurile indepartate erau folosite la macinarea fainei de porumb iar acum au un rol strict decorativ. 
In Mykonos intelegi poate mai bine ca oriunde sensul expresiei 'a trai viata din plin'. 
Tot ce te poate face sa te bucuri mereu de tot ce se afla in jurul tau vei gasi acolo. Mykonos este un loc 'Total', o insula cosmopolita cu magazin oficial Ferrari, cu magazin Louis Vuitton exclusiv, cu Rolex si Armani, cu hoteluri 'only gay'(nu putine la numar) dar si cu plaje pustii si cu restaurante unde mananci bine cu 10 euro.
Orasul este absolut fenomenal, stradutele au cel mult 1,5 m sau chiar mai putin. Cluburi unde se bea pana dimineata, cand petrecerile devin adevarate orgii, plajele intinse cu nisip fin si amenajate cu absolut tot ce trebuie unde 80% dintre cei care fac plaja sunt dezbracati complet. 
Mykonos nu este o insula de familie. 
Taxiurile pot fi o problema, fiind putine la numar si foarte greu de gasit, dar daca intrebati la receptia restaurantului, majoritatea ofera escort service. Avand propriile masini de lux, soferii vor fi bucurosi sa va conduca la destinatie. Sau puteti inchiria un Suzuki Jimmy la coborare de pe vapor. Varianta aleasa de noi. 

Mykonos Town

Mykonos Town

Mykonos Town

Mykonos Town 

Mykonos Town

Sea Satin Caprice

In concluzie insula Mykonos este o destinatie foarte atractiva daca indeplinesti separat urmatoarele caracteristici: esti fan al Greciei in general si in particular a tot ceea ce inseamna Ciclade, iti plac plajele frumoase si nisipoase, zonele si arhitectura traditionala, iti place distractia, nu ai neaparata nevoie de multa liniste, poti suporta lipsa vegetatiei luxuriante, vrei sa mananci un souvlaki si sa bei un ouzo acompaniat de ritmuri de bouzouki sau ai vederi debarasate de prejudecati de orice fel.
Sa fim seriosi, cine ar pleca in Mykonos sa se odihneasca. 

Dupa cele 4 zile in Mykonos, am ales directia Santorini pentru putin romantism dupa distractie, si Milos Island, care a fost o surpriza si ne-a incantat surprinzator. 
Dar despre Santorini si Milos vom vorbi intr-o alta postare. 
Pana atunci astept feedback despre vacantele voastre. 

Keep calm and go to Mykonos!

Love, A


No comments:

Post a Comment