15 Jun 2012

Masivul Postavaru..... incerc sa merg acolo in fiecare Craciun...  Iubesc natura si iubesc amintirile curate....    
      In Muntii Postavaru se conserva peisaje putin influentate de om si numeroase specii de plante si animale rare, declarate monumente ale naturii. Unele parti limitate ale muntelui,  au fost puse sub ocrotirea legii, fiind incadrate in categoria rezervatiilor floristice sau de peisaj.
  


 Drumul pana in Poiana Brasov este superb, oferind panorame deosebite asupra Brasovului.

  Sus, pe masivul Postavaru exista un punct de observatie unde merita sa urcati - poate fi putin mai complicat - cam 15 metri de urcat pe stanca - panorama oferita de acolo este insa superba.
De aici puteti admira Brasovul in toata splendoarea lui; intreaga statiune Poiana Brasov poate fi si ea admirata; pe partea opusa puteti vedea statiunea Predeal - o veti recunoaste usor dupa partia de schi. In imediata vecinatate veti vedea, intr-o zi senina, cabana Trei Brazi si cabana Poiana Secuilor.

       Daca ajungeti pe varful Postavarul sigur veti mai reveni, peisajele sunt superbe. Piatra Mare, Ciucasul, Depresiunea Brasovului, Brasovul, Poiana Brasov, Piatra Craiului, Bucegii, Predealul, Baiului sunt numai cateva locuri din ce zarim in departare. Apoi coamele acelea impadurite ale Postavarului ce coboara in valea Timisului iti ofera spectacol in functie de fiecare anotimp.
      Noi am prins vreme foarte buna pe varf, soare si o adiere usoara de vant. Am contemplat in liniste zarile ajungand primii pe varf in ziua aceea.
      Am ajuns de atatea ori pe varful Postavarul si de fiecare data enumar ceea ce vad de parca as fi prima data cand le descopeream cu ajutorul hartii. Nu te plictisesti mai ales ca mai contribuie si alti factori la definitivarea peisajului, depinde cand ajungi si ce vreme prinzi, un rasarit, un apus, un varf pe un nor, Brasovul invaluit in ceata...

                                                                  

                   (25 decembrie 2007)

No comments:

Post a Comment